Picardie - hauts de france

Tijdens uw kampeervakantie in de Hauts-de-France kunt u Picardië, Artesië en Frans-Vlaanderen ontdekken. Op het programma: uitgestrekte stranden, wilde landschappen en natuurparken, maar ook een bezoek aan de steden vol kunst en geschiedenis en hun opmerkelijke culturele erfgoed....

Wandel langs de kustlijn van de baai de Somme naar de Opaalkust, steek door naar Saint-Valéry-sur-Somme en Le Crotoy vlakbij de camping en zet vervolgens uw weg verder naar Amiens, de ondergrondse stad Naours of de cisterciënzer abdij van Valloires.

Aan de kant van Pas-de-Calais zijn de Caps blanc Nez en gris Nez, de moerassen van Saint Omer, het Louvre-Lens Museum, het nationale zeecentrum Nausicaá in Boulogne-sur-Mer, het gedenkteken van Vimy, en niet te vergeten, de belforten van Arras, Calais, Boulogne en Béthune enkele van de onmisbare bezoeken. In het noorden kunt u terecht voor een dag door in Rijsel en het paleis voor Schone Kunsten en een bezoek aan de steden van Vauban; Bergues, Gravelines en Le Quesnoy. Via de Oise en Aisne kunt u naar de kathedraal van Laon, de chemin des Dames, het kasteel van Coucy en Villers-Cotterêts, de kerken van Thiérache om vervolgens op verkenning te gaan in het bos van Saint-Gobain of het natuurreservaat van het moeras van Isle.