Le Crotoy

Als u een aangename dag vol ontdekkingen wilt doorbrengen, dan is Le Crotoy een must voor uw vakantie in Picardië, op slechts 25 km van camping Le Bois de Pins.

Fijn zand, zuidgericht, immens.... alle vakantiegangers kennen en waarderen het strand van Le Crotoy. Maar de aantrekkingskracht van de badplaats beperkt zich niet tot de waterkant. De natuurlijke omgeving, zeer bevorderlijk voor prachtige wandelingen, betovert ook de bezoekers die op zoek zijn naar rust en authenticiteit. Zo kan uw tussenstop in Le Crotoy het startpunt zijn voor een boottocht naar het hart van de monding van de Somme, een wandeling in het Parc du Marquenterre of een ongewone tocht aan boord van de authentieke stoomtrein van de toeristische spoorweg van de baai van de Somme!

In de stad kunt u wandelen door de verschillende wijken met Belle Époque villa's en huizen van beroemde mensen zoals Jules Verne, Victor Hugo, Toulouse-Lautrec of Colette. U kunt ook een aangename wandeling maken langs het strand en op de grote boulevard Jules-Noiret, erg populair in de zomer. En als u de wandeling wilt verderzetten kunt u zich begeven naar de haven om het komen en gaan van de vissers- en plezierboten te observeren, zoals de 'sauterelliers' die zijn uitgerust om op grijze garnalen te vissen.