Baai van Authie

Het hele jaar door ontdekken de bezoekers met veel plezier de baai van Authie, een wilde en prachtige plek op 40 km van Camping Le Bois de Pins. Deze oase van rust en natuur ontsluiert grandioze landschappen die perfect zijn voor ontsnapping en onthaasting, het spektakel van de gewone en grijze zeehonden die rusten op de zandbanken, de magie van een wandeling bij zonsondergang. De baai van Authie is ook de ideale plek voor leuke activiteiten aan en op zee.

De wandelaars worden vooral verrast door de grote rijkdom in het landschap van de baai van Authie. Men gaat er van wilde landschappen over in duinmassieven en zoute mollières, van bloeiende weiden tot berkenbossen bedekt met klimop. De fauna is er buitengewoon, de flora veelkleurig, daarom kruist men natuurlijk heel wat andere wandelaars, maar ook vissers en watervogeljagers.

De baai van Authie leent zich uitstekend voor vrijetijdsactiviteiten: wandelen, paardrijden, fietsen, kanoën, kajakken en watersporten op het harde zand zand dat vrijkomt door het getij. Wees echter voorzichtig! Denk eraan dat de baai van Authie gevaarlijk is. Waag u niet te ver zonder eerst de getijdenplannen te raadplegen.